Bursa İnegöl'den ödüllü 'atık pil' kampanyası! Bursa İnegöl'den ödüllü 'atık pil' kampanyası!

Tarım için hayati önem taşıyan Bursa ovasının verimli topraklarının nasıl kirletildiği ile ilgi yaptığımız haber özellikle Samanlı Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar tarafından büyük destek aldı. Konu hakkında gazetemize ve Bursa TV'ye bölgenin en büyük fabrikası olan Karesi firması ile ilgili çok sayıda önemli iddia ve ihbar geldi. Vatandaşlar tarafından ortaya atılan iddialara göre, RB Karesi Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bayduz'un görünmeyen bir el tarafından korunduğu ifade edildi. Bazı ihbarlarda Bayduz'un Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PYD) tarafından korunduğu dile getirilirken, bölgede yaşadıklarını ifade eden bazı vatandaşlar ise Bayduz'un fabrikasının büyük bölümünün ruhsatsız olduğunu öne sürdü.
FETÖ kalkanı mı var?
Fabrikanın etrafındaki çok sayıda 1. sınıf tarım arazisinin Bayduz tarafından, sahiplerinden zorla ya tehditle değerinin altından aldığını iddia eden bölge insanı, hakkında açılan çok sayıda davaya rağmen fabrikanın ve Bayduz'un hiçbir mahkûmiyetinin olmamasını manidar olarak yorumladıklarını ifade ettiler. Samanlı Mahallesi'nden aradıklarını ifade eden vatandaşlar ayrica FETÖ ve PDY tarafından korunduğunu iddia ettikleri ve şikâyetlere rağmen hakkında hiçbir işlem yapılmadığını öne
sürdükleri Bayduz'un yine aynı yapı tarafından adliye, maliye gibi kurumlarda da kullandığını öne sürdüler. Zorla el koyma!
Hakkında skandal iddiaların ardı arkası kesilmeyen RB Karesi Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bayduz için orta atılan bir diğer iddia da zor durumda olan bazı firmaların makinelerini ürünlerini hileli iflaslar yoluyla şirketinin üzerine devraldığı iddiası oldu. İddiaya göre zor durumda ve iflasın eşiğinde olan bazı firmaların, makinelerini ve ürünlerini saklamak üzere Bayduz'un sahibi olduğu Karesi Tekstil fabrikalarına taşıdığı, daha sonra bu makine ve ürünlere Bayduz tarafından zorla el konulduğu ifade edildi. Saklamak koşuluyla makine ve ürünlerini Karesi Tekstil'e veren şahısların kendi mallarını almak üzere Bayduz'a müracaat ettiğinde ise sopalarla dövüldüğü iddiası da ortaya atıldı. Bu kişiler tarafından şikâyetçi olunan Bayduz hakkında yine herhangi bir işlem yapılmadığı söylendi. Öte yandan geçtiğimiz yıl çıkan yangında bazı bölümleri yanan firmanın sigortadan para almak için böyle bir yangını çıkardığı da iddialar arasında yer aldı. Bursa sancak Gazetesi olarak bizler de okuyucularımız adına Karesi firmasına ve ilgili kurumlara şu soruları soruyoruz:
Karesi Tekstil firması ovadaki verimli tarım arazilerinin ne kadarı üzerine kurulmuştur?
Firmanın ruhsatı var mıdır, varsa kaç metrekare için ruhsat alınmıştır?
Fabrikanın ruhsatsız kullandığı kısımlar var mıdır?
Eğer ruhsat varsa fabrika ruhsatı mı yoksa tarım deposu ruhsatı mıdır?
Karesi firmasına fabrika ruhsatı verilmesi, verimli tarım arazisi üzerine böyle bir ruhsatı kimler nasıl vermiştir?
İddia edildiği gibi fabrikada çıkan yangın sonucunda ne kadar zarar oluşmuş ve sigortadan herhangi bir ödeme alınmış mıdır, alınmışsa miktarı nedir?
Fabrikanın yaptığı doğa katliamı karşısında tepki gösteren mahalle insanının talepleri dinlenmiş midir, yoksa kulak ardı mı edilmiştir?
Aramalarımıza rağmen konu hakkında herhangi bir dönüş yapmayan kurum yetkilileri bu doğa katliamının neresindedir?
Karesi Tekstil firması sahibi Ramazan Bayduz hakkında açılmış dava var mıdır, varsa bu davala’nın sayısı nedir?
İddia edildiği gibi Bayduz'un FETÖ ile bağı var mıdır? Bu konu araştırılmış mıdır?