İskender kebaptan kestane şekerine, pideli köfteden cantığa kadar birçok özgün lezzet, şehri gastronomi turizminin gözde duraklarından biri haline getiriyor.

Pençe-Kilit’te  yeni  gelişme Pençe-Kilit’te yeni gelişme

Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan Bursa, her yıl binlerce turisti yalnızca tarihi eserleri için değil, sokaklarında buram buram geleneksel tatlar gezdiği için de ağırlıyor. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan pek çok özgün yemek, Bursa sokaklarında hâlâ ilk günkü lezzetiyle yaşatılıyor. İşte Bursa’nın öne çıkan lezzet durakları…

Kebapta Ustalığın Adresi: İskender

Bursa mutfağının amiral gemisi hiç kuşkusuz İskender kebap. 1867’de İskender Efendi tarafından icat edilen bu özel kebap, tereyağı, yoğurt ve domates sosuyla servis edilen dönerin, pidenin üzerinde sunulmasıyla damakta adeta bir şölen yaratıyor. Kent merkezindeki Kebapçı İskender ve onun yanında açılan diğer kebapçılar, orijinal tarifin yaşatıldığı noktalardan biri olarak öne çıkıyor.