Proje kapsamında Orhangazi’ye bağlı 26 kırsal mahalle için ayrı ayrı web siteleri oluşturuldu. Bu web sitelerinde mahallelerin demografik yapıları, gelenek ve görenekleri, ulaşım bilgileri, tarihçesi, altyapıları, geçim kaynakları ve yöresel lezzetleri gibi kapsamlı bilgiler yer aldı. Ayrıca her mahalle için yapılan röportajlar ve fotoğraflar da dijital arşivlere eklendi.

Projenin amacı, kırsal mahallelerin dijital ortama taşınarak geleceğe yönelik bir bilgi arşivi oluşturmak ve bu alanların görünürlüğünü arttırmak şeklinde ifade edildi.

Mahallelerimiz Her Yerden Erişilebilir Olacak

Belediye Başkanı Bekir Aydın, projenin şehir için önemini vurguladı ve bu dijitalleşme adımlarının Orhangazi’nin genelinde vatandaşların yaşam kalitesini yükselteceğini ifade etti. Aydın sözlerinin devamında, Özellikle kırsal mahallelerin internet erişimi ile birlikte kültürel ve coğrafi zenginliklerinin daha kolay tanıtılabilir hale geleceğini belirtti.

AK Parti Mudanya’da Gençlik Kaan Gürbüz’e emanet AK Parti Mudanya’da Gençlik Kaan Gürbüz’e emanet

Gelecek İçin de Yararlı Olacak

Yerel dijital proje, sadece bugün için değil, gelecek nesiller için de değerli bir arşiv niteliği taşırken, kırsal mahallelerin dijital dünyada yer edinmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Orhangazi’yi daha da bilinir hale getirmek için benzer çalışmalar ilerleyen zamanlarda da sürdürülecek.