Bursa havlusunun kökleri Osmanlı dönemine kadar uzanıyor.

İnegöl’de hedef 42 bin ton ceviz İnegöl’de hedef 42 bin ton ceviz

Kaliteli pamuk iplikleriyle dokunan havlular, dokuma tekniklerindeki ustalık ve özgün desenleriyle uzun yıllardır dikkat çekiyor. Coğrafi işaret tescili, havlunun üretim sürecinin ve kalitesinin korunmasını sağlarken, bu değerli ürünü taklitlerden de koruyor. 

Bursa’ya gelen turistler, özellikle Kapalı Çarşı, Koza Han ve çeşitli alışveriş merkezlerinde Bursa havlusuna büyük ilgi gösteriyor. Yerli turistler, bu geleneksel ürünü özellikle hediye olarak tercih ederken, yabancı turistler de havlunun doğal malzemeleri ve el işçiliğine hayran kalıyor. 

Binbir model çeşidine sahip Bursa havlusu her bütçeye uygun ve şehrin birçok yerinde satışa sunuluyor. 

Editör: Editör Editör